tirsdag 29. november 2016

Som ild av Sara Lövestam


Anna og Lollo. Begge har hytte på en idyllisk sommerøy i Stockholmskjærgården. Begge ser for seg en lang, kjedelig sommer sammen med familien sin. Og, der stopper likheten mellom dem. Anna bor alene med far i en hytte som faren kjøpte tidlig på syttitallet da prisene ikke var høye. Lollos foreldre har akkurat kjøpt sin hytte, et lite palass nede i strandkanten som de har betalt blodpris for. De går på helt forskjellige skoler og henger med helt forskjellige venner.
En dag Anna skal ut i farens lille båt for å sette garn så treffer hun Lollo på brygga. De har ikke så mye å snakke om akkurat, men en spenning og masse kjemi oppstår mellom dem. Anna legger ikke skjul på at hun liker jenter, mens Lollo ikke enda har oppdaget at det samme gjelder henne.
Lollo blir med ut på båttur, de treffes oftere...og de blir kjempeforelska!
Sara Lövestams ungdomsroman skildrer veldig godt hvordan to jenter med så forskjellige utgangspunkt blir tiltrukket av hverandre. Det er sårt, nakent og vakkert skildret i boka, synes jeg. Samtidig er det masse humor og pinlige situasjoner som oppstår. Dette er en finfin bok som jeg mener egner seg til lesing på vgs, gjerne til fordypningsemnet ift tema homofili eller som lesning på yrkesfag.
”Med flyt i språket og sting i dialogen skildres den brennende kjærligheten mellom to unge jenter. Med stor troverdighet viser forfatteren oss hvordan kjærligheten både er uendelig skjør og utrolig sterk.” Ulla Lundberg, BTJ   
Anbefales!
-Kristin-

Lövestam, S. (2016). Som ild. Oslo: Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar